Xarxes socials
   
-
Es lliuren els premis Vídeobosco 2016

990

Tolo Frau
Es lliuren els premis Vídeobosco 2016
 

El passat diumenge 13 de març, la Unió d’Antics Alumnes de Don Bosco de Ciutadella (UAADB) va celebrar l’acte d’entrega de la biennal Vídeobosco 2016, un certamen de cinema documental de Menorca que va ser recuperat fa dos anys després d’un temps sense celebrar-se. Un dels objectius del certamen era aconseguir un fons documental de diversos aspectes que poguessin constituir una visió global de la riquesa patrimonial de la nostra illa, els seus usos i els seus costums, festes, jocs i tradicions, donant així continuïtat al fons documental dipositat en l’arxiu d’imatge i so del Consell Insular de Menorca.

En la primera edició de fa dos anys es va voler recoltzar, per part de l’anterior junta directiva, la candidatura de Menorca Talaiòtica com a Patrimoni Mundial de la Humanitat promoguda pel Consell Insular de Menorca. Per aquesta segona edició del Vídeobosco es va optar pel tema gastronomia típica de Menorca. Les obres podien reflectir la producció i transformació artesana de productes gastronòmics típics de Menorca, tant rebosteria, pastes típiques com embotits, formatges, elaboració de productes naturals (sal, mel...), vins i licors, etc. Es podien presentar a concurs aficionats o grup d’aficionats al món del cinema documental tant en la modalitat general o jove (menors de 18 anys) i es diferenciaven així dues modalitats per donar més opcions als més joves.

A l’acte d’entrega del passat diumenge, es van projectar les obres finalistes i es va donar a conèixer el veredicte del jurat. Va estar format per Josep Juaneda, regidor de cultura de l’Ajuntament de Ciutadella; Josep Bagur, fotògraf; Bàrbara Fernández, periodista audiovisual; Josep Al·lès, periodista gastronòmic; i Antoni Juaneda, membre de l’Associació Gastronòmica Fra Roger.

Les tres obres finalistes que es van projectar i que foren seleccionades pel jurat van ser “Abelles i mel”, “Ensaïmada” i “Es pastissets de s’àvia”, de les quals obtingueren el Premi a Millor documental en la modalitat general l’obra “Abelles i mel”, d’Antoni Salvador, i el Premi a Millor documental jove, l’obra “EnsaÏmada”, presentada per un grup d’alumnes de la Consolació.

L’acte va tenir lloc a la sala polivalent del col·legi i va comptar amb la presència de la presidenta del Consell Insular de Menorca, Maite Salord; alguns regidors de l’Ajuntament de Ciutadella; el president de la UAADB de Ciutadella, Pedro Arguimbau; i el titular de l’Obra Salesiana, Narcís Frigola. Al final es va servir un petit refrigeri a la sala de la UAADB.