Xarxes socials
   
-
Adèu a Josep Prat Canadell

2145

Administrador de la web
Adèu a Josep Prat Canadell
 

En Josep Prat ha estat un model a seguir entre els antics alumnes.

Mestre compromès, va ensenyar a moltes promocions de fusters. Veiem cada any com els seus alumnes mantenen el bon record dels seus consells tants anys després.

En Josep fou un antic alumne dels de pedra picada. Des de sempre l'hem vist mantenint viva la flama de Don Bosco entre els antics alumnes, participant de manera activa en l'organització, sense fallar mai a cap reunió cap cita, cap compromís amb els companys. Fins atenent una petita taula al pati, a la festa de la Unió.

Un home modest, rebutjà tot homenatge a l'extrem que volen fer-li un detall per agrair la seva dedicació de tants anys, encara varem estar a punt d'havernos-ho d'emportar. Per a éll de totes les medalles, la única que volia és la d'antic alumne de Don Bosco.

El senyor Prat com molts l'anomenen, va estar darrera de decisions que van anar fent el dia a dia de l'associacionisme. Fou éll qui em trucà perquè em fes càrrec de la presidència de la federació. Ho demanava éll, una garantia de sinceritat. Perquè no es pot negar que les deixava anar tal i com son, agradesin o no.

En la seva dimensió humana fou una persona entranyable, amic dels que sempre es pot comptar-hi. En la dimensió espiritual fou un humanista que ensenyà a joves a Sarrià i també a missions de l’africa on potser encara feia més servei la seva saviesa pràctica. Participant de l' oració nocturna al Tibidabo, m'ha restat anar-hi amb éll en una nit d'oració.

Ha mort avui dijous 8 de març, d'un accident cerebral. Trobarem a faltar el seu impuls vital, la seva convicció permanent, la seva fe.

Al cel l'esperen el seus companys antics alumnes amb Maria Auxiliadora i Don Bosco, per sempre. Adéu, amic Prat.