Xarxes socials
   
-
125 anys a Girona

1746

Administrador de la web
125 anys a Girona
 

Aquest passat diumenge s'ha celebrat la Festa de la Unió de l’associació de Girona i alhora, o coincidint amb ella, el descobriment d'una placa commemorativa dels 125 anys de presència salesiana a la ciutat de Girona.

Fou en una modestíssima casa a uns centenars de metres d'on es trobava l'escola al pont nou, fou el punt d'arribada d'una incipient comunitat que en el transcurs dels anys anar fent una gran obra social i educativa a Girona.

Per donar-ne testimoni de l'estimació que té Girona per la comunitat salesiana i la seva obra, representants de l’Ajuntament han assistit a l'acte i davant d'un grup d'antics alumnes han descobert la placa i han fet elogis de tots aquests anys de dedicació que han ajudat canviar el món d’aquells nois sense ofici ni benefici que van trobar en l’obra de Don Bosco una vida digna.

A qui es deu aquesta acció de visibilitat i reconeixement?

Rere totes aquestes iniciatives hi ha la figura de'n Joan Gonzalez, president dels antics alumnes de Girona, i antic professor.

Ha estat en col·laboració amb el consiliari de Girona i altres companys que han fet una exposició de fotografies històriques d’aquest 125 anys, on s' hi recull la vida social, efemèrides, etapes constructives i documents interessants per a tots aquells que volen saber d' història per avançar com serà el futur

A la fotografia apareix en Joan Gonzalez en reconeixement per la feina tant ben feta en aquest primer any en el càrrec de President.